Friday, August 6, 2010

Semester Baru~~











Waaa..... Mcm x caye je kan da masok sem 3... Rasenye baru je masok sem 1... terase tue la plak.. Hehee...

Result sem 2, alhamdulillah agak meyeronokkan utk dikongsikan.. wpown pada hakikatnya agak susah jugak aq mase nak jawan soalan, tp, x sangke target utk dpt DL y aq rase mustahil tu, dpt jugak aq capai.. Sujud syukur pada Yang Maha Esa... Semoga aq dapat meneruskan kecemerlangan ni pada masa akan datang...

Sem 3 sesi 2010/2011 (A101) ni agak memenatkan utk aq... Byk xtvt dr awal sem ni... Mule2 ngan koir... Join pon sbb Kelly y ajak.. Terjatuh cinta plak la kat koir... Besh sgt2... Rugi kalo ritu x join... So far, da perform utk Konsert Hari Pahlawan & Pembebasan Gaza, Pelancaran Bulan Patriotisme UUM, Pertangdingan Lagu PAtriotik... Qtowg bawak lagu Pahlawanku, 1 Malaysia, & We Will Not Go Down,... Alhamdulillah, agak memberangsangkan rasenye sbb ramai yang puji performance qtowg... Termasuk la Senator Dewan Negara -> Tan Sri Dr Jins Samsudin y dtg tgk tu.. Bangga la jugak kan.. Hehee... 1 ag advantage join ni, dpt jmpe artis... Tanpa perlu nak berebut or gado2 jmpe n amek pix sesame dowg... Coz qtowg kn kat backstage... Sampai da xtaw nak watp ag ble ngan dowg... Hahaa... Setakat ni, da jumpe ngan Rabbani, Firdaus, Maulana AF8, Iwan AF8, Akim AF7, n selebriti aka pembaca berita TV3 y jugak alumni UUM, Meor Malek... Pada qowg yang jelz, arap maaf ye... nak wat camne, qtowg pown terkena tempias gleme jugak.. Heee...

1 Ogos 2010, Dewan MAS, UUM... Konsert Hari Pahlawan & Pembebasan Gaza sgt2 bg makna pd aq... 1st tyme, aq join prog besar camni sejak aq masok ke UUM ni... Dapat kenal ngan ramai owg y baek2 n bg ajaran kpd aq n kwn2... Networking, Relationship, mcm2 laa... Konsert ni memg besh... Even ade y kate lari dr tema coz konsert ni artis nyanyi lagu y x bertemakan kemanusiaan tapi lagu cinta... Em, pada aq, tu sume klise je... Sekurang2nya, ade inisiatif utk teroskan usaha mulia ni kan? Dgn adenye artis2, tarik lebih ramai orang utk datang... kalau x, memang la tiket x laku... Yg penting, sumbangan utk Gaza dpt dikumpul.. Hampir RM60,000 jugak dapat dikutip.. Alhamdulillah... Semoga Palestin akan bebas drpd cengkaman Zionis Israel yang kejam tu.. Amiin...

Utk koir Nada Utama, aq harap grup ni akan teros sukses walau sape pown yg conduct & join pd mase akan dtg... Myb bkn orang yg saem, tp harapnye kejayaan kumnp ni akan berterusan... Thx to Kak Sukena Md Arif yg aja qtowg vokal n pembawaan lagu, & Abg Raynold y jd conductor... Thx A lot... U guys gave me a lot of knowledges and memories...

Dalam sebok2, sempat jugak aq p mengenjoykan diri... x egt bile... Tp aq ikot Bazla n Echa n da geng p kat Bukit Ayer, Perlis... P setengah ari je... Ok la pat nye... Kawasan air terjun buatan manusia... Besh tapi x la se seronok Sg Sedim... Y penting, tu 1st tyme aq p Perlis... Hehee.. & aq gak sempat p Alor Star jalan2... percaya ke x, tapi sejak aq dok kat Kedah ni, 1st tyme aq p City Plaza...hahaa.. Lawak2... Len kali ley p ag la... =)...

gud news, Lesen da siap.... Da xde Percubaan ag... Its oredi competent... Hehheee....
Bad news, dwet tgal sket.... sdey.. Njoy sgt x egt dunia kan...

Selesai sume ni, bersiap sedia utk assg... Lebih 15 assg utk disiapkan...OMG... Dead Meat... Sesungguhnya... saba masyita... ni sume dugaan utk belajar... U Can do it, WELL!!!

2 comments:

Chapit said...

pheeeeewit. Cayalah :)
Dgr kata ramai artis masuk UUM. betul ea?

LiFe ...~..::HurT::..~ LurVe... said...

yup afiq...38 owg y dftr..most of them tu owg2 dlm bdg seni..hehee

Followers